söndag 17 juli 2011

Gobliner

Det hade varit en dramatisk och historiskt tongivande debatt vid Storsvampetinget den gången. Det var hastigt sammankallat efter ett stort fynd av prima kött. Blodsgaffel hade som högst gormande fört det fåtaliga progressiva liberala blockets förespråkade att en del av köttet skulle sparas till ett senare tillfälle, kanske följande dag. Det hade inte varit svårt för Glappkäft den månglusige att samla en majoritet under det Konservativa blocket, att dels äta allt köttet direkt men även få mer kött genom att förvisa det progressiva blocket. Och det var därför Blodsgaffel, hans brorson och fader Borgmätaren, deras familjer och ett fåtal andra gobliner nu svältande drev runt i en kloaktunnel under Vinterbacken.

Långöga hade haft en plan, de stal ett barn för att lura ner några hanar, smög försiktigt förbi Långlångingarna med vakthanarna i hälarna. Lurade ner dem till det djupa rummet och anföll från nästan alla håll. Det hade varit ett katastrofalt misslyckande. Men de var sluga Gobliner, de hade lärt sig. Nästa gång skulle de anfalla från ALLA håll...


Jag älskar de små asen, men just nu så får ingen spela Goblin i kampanjen. De fungerar ungefär som råttor eller kanske möjligen mögel, så fort en plats inte bevakas eller hålls i trim flyttar Goblinerna in. Goblinerna snor allt som inte är tidsmagiskt fruset, äter allt som är stilla länge nog, går knappt att komunicera med och talar aldrig sanning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar