söndag 7 augusti 2011

Tror jag behöver något om tro.

11 personer beslutar att de behöver sanningen i sina liv. De gav sig av åt olika håll, levde sina liv och utforskade världen. En av dem återvände med sanningen. Så föddes Den Tiohövdade Vägen.Nuförtiden kan man hitta dem i deras klosterliknande fästning på kanten av Ångerbranten (där den onde halvalviske profeten Leoli Västanvind för 2000 år sedan tvingade meningsmotståndare att konvertera eller knuffas "testa sin tro". Ej relaterat till DTV. + 10 cl Nekromanti på botten av det 236 meter höga stupet. Det är nu ett villaområde...).

De 11 vägarna till sanningen är:

Modern.
Prästinnan. Hon spenderar sitt liv i stilla bön om att hon själv, eller någon annan skall skåda sanningen. Hög grad av psykiska sammanbrott.
Prästen. En man som predikar alla tio vägar till sanningen.
Paladinen. Heliga krigare redo att knäcka kroppar för sanningen. Ofta agerar Sektens stående 200 kroppar starka garde "de Noggranna Utfrågarna" legosoldater uthyrda på olika håll i staden.
Mystikern.
Martyren.
Asketen.
Vävaren. Gobelänger har en otroligt viktig och central punkt i deras tillvaro.
Förvaltaren. Någon måste se till att det finns friterade jättebläckfiskägg och Havsalvskaviar till det 1000 åriga mulvakiska sidenvinet på bordet. Deras extravaganta livsstil kräver enorma resurser, Förvaltarna skyr inga medel för att hålla dublonerna rullande.
Profeten. Den som har skådat sanningen förväntas berätta om den för de övriga.

Ja, det viskas i slutna sällskap och mörka timmar om att det kanske är någon som har räknat fel, att det kanske saknas en väg. Och som om inte det vore nog så har en okänd person börjat predika en ny liknande lära. I hamnkrogar och på slummiga torg har han(?) predikat ett liv stjälande och mördande, med en symbol i stort sett identisk med deras. Det är en hård tid att leva i lyx och överflöd, bakom bevakade heliga murar på en av de dyrare topparna väster om Tempelbacken.

Den Fria Viljans Tempel Står vid toppen av Vinterbacken i utkanten av Arenastaden. Utanför står en välklädd, ren och trevlig representant. Han säger att det är din fria vilja att gå in eller inte. (Lyckat lyssna, svårtolkade obehagliga ljud hörs inifrån.)

"Hur det kommer sig att just Tvåhandsdubbelyxan och det ultratunga Armborstet är heliga vapen för oss? När den svartfjälliga poetprofeten N´ttUn´g´h gick i strid så ville han verkligen besegra sin fiende." Ix Piddelix, Drakonisk Paladin, Smaken av mörker leder honom till det eviga träsket?

1 kommentar: