söndag 25 november 2012

Mer STaHNSitSoSotF

Det som komma skall, och nu.

I styrelserummen mil över arbetarnas bostäder är mänskligheten sedan länge bortglömd. 

En av gudakorporationerna ersatte sin ledning med en algoritm för maximal vinstgenerering. Den transhumanistiska ådran var stark och med nya solsystem i blickfånget jobbar det som snart är en helt människofri bolagsentitet mot den så kallade uppladdningen. 

En annan av gudakorporationerna visste redan innan att något var på väg utifrån. Deras styrelse och övre skikt livnär sig på människokött och dyrkar tomrummet mellan Sol och Proxima Centauri. I bankettsalar av okrossbart glas och titanium dansar de vansinnets lov till ljudet av förlorade själars hopplösa skrik.

De tre övriga är på intet sätt bättre, men styrs åtminstone fortfarande av människor drivna av gammaldags girighet. De använder sina överskådligt outsinliga resurser till förberedelser inför ett stort krig. För om ingen anfaller dem är det ju bara klokt att själv slå första slaget. Med psykologiska tvångsmetoder, cybernetik och hemligstämplade människoodlingar bygger de upp sina arméer. Ledningsgrupper tenderar att leva på hemlig ort och helt utan kontakt med omvärlden för att undvika mord och infiltration.

Ett solsystem på sina axlar. 

För den vanliga människan är livet hårt men stabilt. Det har passerat ett stort antal generationer sedan Jorden lämnades åt sitt öde. Skam eller skuld är sedan länge borta. Lönen som intjänas i fabriken, på varvet eller odlingen spenderas troligen på familjens överlevnad, alkohol eller något av stadens otaliga nöjesinrättningar. För den som har råd finns nästan vad som helst att köpa via den svarta marknaden.Den stora politiken och det antågande kriget är inget arbetaren märker av. I vissa städer lever människor tillhörande olika korporationer sida vid sida. I andra städer är befolkningen 100% "homogen".

Lagen varierar mycket mellan olika städer och enormt mellan olika planeter. Men skjutvapen är alltid förbjudna och Gudakorporationerna har obegränsade rättigheter. De äger luften människorna andas, maten de äter och vattnet de dricker.

En evig natt.

Snart kommer även de inre världarna märka att något har förändrats. Det börjar som grafitti och vandalisering. En ökning av våldsbrott, självmord och missfall. En märkbar attitydförändring går genom städerna, det börjar bland de allra fattigaste och sprider sig sakta men säkert uppåt i samhället. Skepp på interplanetära resor kommer försvinna. Först några få, men fler och fler. Gudakorporationerna kommer isolera sig mer och mer från varandra, Kartellen marginaliseras och fylls sakta av de mest ineffektiva byråkraterna. Efter ett tag går det inte att tysta ryktena längre. Via tidningar (?) och TV (?) sprids historier i stil med "Mina grannar offrade djur i lägenheten", "Skräck i allas ögon när ny kidnappningsvåg sprider sig", "Skeppskyrkogård funnen i asteroidbältet", "Kulter mitt bland oss".
Fler rymdbaser och kolonier kommer tystna. Och när förvirringen är som störst kommer Striden om Venus börja.

Kött och stål.

Soldaten är i 8 fall av 10 föräldralös. Den har tränats av en Korporation eller en underleverantör sedan tidig ålder. Ofta är soldatens kropp modifierad, de vanligaste varianterna är hormontillsatser eller cybernetik. Men mer exotiska varianter förekommer. Soldatens utrustning varierar enormt beroende på Korporation och uppgift, men generellt så är eldkraften motsvarande en 2000-tals attackhelikopter. Vapenteman är saker som micromissiler, nanokulor, maser, neutron, laserprojektorer och givetvis gatling guns.

Kända trupper:
(Namn/fortsatt namn/specialitet/anmärkning)
1- Solar               1- Rangers             1- Bordningar             1- Lobotomerade bortom fruktan.
2- Black sea        2- Throat cutters    2- Urban pacificering   2- Dödsdömda förbrytare.
3- Asteroid          3- Smashers           3- Snipers/ Rangers     3- Prototyp-cybernetik.
4- Atom              4- Burners              4- Infiltration/sabotage  4- Närstridsmästare.
5- Hell                 5- Sons/daughters   5- "Fordonstyp"          5- Dåligt utrustade.
6- Titanium          6- Eaters                 6- Tunga vapen           6- Bäst.

En soldat som av någon anledning återvänder till samhället har en ytterst miserabel framtid att vänta.

4 kommentarer:

 1. Det här är för fett.
  plus, det ger kontext till min insta-kampanj.

  En syrasjö i Mars rostöken. Några navy-corporatols är ute och åker båt, säkrar omgivningen osv inför tömningen av en asstor damm. En stad har evakuerats eftersom den inte längre var avdragsgill och kommer att bli täckt av syravatten och avfall när dammluckorna öppnas. Problem på horisonten: mishimishma-bombers (fv 14, skada t4+3). De kanske anser att staden eller syrasjön tillhör dem, eller så är det bara ute efter att jävlas. För sent ska man inse att något fortfarande lever i den övergivna staden (neofarit, fv 13 kp 37 (rustning 9, huvud 0), skada t4+4). Hemsk tanke: Kanske ville bombarna varna? Eller kanske hade de bjudit in den...

  Vem förgör vem, och hinner någon undan innan dammluckorna öppnas?

  SvaraRadera
 2. Din insta-kampanj är för fet! Jag vill spela den! Men den är kanske mer ett äventyr med ditt upplägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är sant. Men så var det en ganska tunn story också.

   Radera
 3. "enerellt så är eldkraften motsvarande en 2000-tals attackhelikopter."

  genialt.

  SvaraRadera