söndag 4 november 2012

Witches?

Berätta om en bra häxa, en bra bok/film med häxor, en bra häx-regel, det bästa spelet att vara häxa i, den viktigaste saken med häxor... Något om häxor helt enkelt.

psst... rollspel är både kul och coolt.


Om jag får några roliga svar så publicerar jag en pepparkakshus-megadungeon.

5 kommentarer:

 1. Den bästa häxan (eller magiker över huvud taget) jag stött på i en bok är Barbayat, som figurerar i Tanith Lees ”Volkhavaar”. Hon begär betalning i blod, tyck gammal och grå men är det kanske inte, har mossa på dörren, och återupplivar en död genom att få mordvapnet att glömma sitt dåd …

  SvaraRadera
 2. "återupplivar en död genom att få mordvapnet att glömma sitt dåd …" Det kallar jag Häxa!

  SvaraRadera
 3. Nästan alla mina erfarenheter av häxor kommer från Trudvang, och i samtliga fall har vi besegrat dem genom att täppa igen deras skorstenar så att de röks ut.

  En gång träffade vi en häx-liknande figur i WHFRP varpå vi gick och hämtade blött spån för att röka ut den. I det spelet funkade det tydligen inte alls, så det blev en mordbrand istället.

  Läxa: det gäller att veta vad som funkar i vilket spel.

  SvaraRadera
 4. Baba-Jaga som kuskar runt i en mortel och Sabrina tonårshäxan som har en dryg plyschkatt. Sen har vi häxan Hia-Hia i Bamse, hon är cool.

  SvaraRadera
 5. Häxan Ditchwater Sal i romanen Stardust är ju lite lurig. Hon får ju den Onda Drottningen att dricka ett sanningsserum och får henne att berätta om Stjärnan. Sal planerar ju sen att stjäla Stjärnan åt sig själv, men drottningen lägger en förbannelse på henne, så att hon inte kan uppfatta den genom syn, hörsel eller på annat sätt.

  Sen har vi ju givetvis Granny Weatherwax från Discworld. Nuff said.

  SvaraRadera